Om Tranby Speidergruppe

Om Tranby Speidergruppe

Tranby Speidergruppe holder til på Tranby i Lier. Speidergruppa har idag 80-90 aktive speidere og ledere. Speiderne er barn fra hovedsaklig Hennumarka, Hallingstad, Nordal og Heia barneskoler og Tranby Ungdomsskole, men vi har også speidere fra både Høvik og Hegg skoler.

Vi har speidermøter hver mandag kl 18 – 19.30. Troppen har møtene sine i Speiderhuken, mens småspeiderne har møtene i en gapahuk som vi låner av ungdomsskolen. Vi er ute hele året i all slags vær!

Bjønnehytta er en koselig hytte på Lierskogen hvor vi både drar på overnattingstur og på speidermøter til. Hvert år drar vi på kanotur, og om sommeren drar vi på leir (tropp). 

Utstyr: På speidermøtene har speideren med seg en sekk med sitteunderlag, klær etter vær og drikke. Vi bruker spikkekniv mye. Etter høstferien er det behov for hodelykt. Vi bruker refleksvest på møtene. Antrekk er speiderskjorte og speiderskjerf, men det er viktig å kle seg etter været (f.eks med ull innerst om vinteren og ytterbekledning etter årstid). På overnattingstur er det behov for en større sekk, og en sovepose som, ved utendørs overnatting, bør være «tresesongs» eller varmere. Forøvrig er det viktig med gode sko.

Speiderskjorte kan kjøpes på Speidersport eller brukt enten i facebookgruppa eller på finn.no. Speideren får utdelt speiderskjerf ved offisielt og høytidelig opptak i speidergruppa. Ferdighetsmerker og aktivitetesmerker sys på skjorten. Det er forskjellige merker i flokk og tropp. 

Her kan du kjøpe speiderskjorte: https://www.speidersport.no

Her skal merkene sitte: https://www.speidersport.no/turtips/kjekt-å-vite/slik-skal-speiderskjorta-se-ut

Speiderleder er Eirik Haugen

Mailadresse: tranbyspeider@live.com